Profesionalni upravnik ili upravnik iz redova stanara?

logo

Upravljanje stambenom zgradom je važna obaveza koja zahteva dobro organizovano i stručno vođenje. Postoje dve mogućnosti za upravljanje stambenom zgradom - profesionalni upravnik i upravnik iz redova stanara.

 

Profesionalni upravnik je osoba ili firma  koja se bavi upravljanjem stambenim zgradama kao svojim poslom. To znači da ima stručno znanje i iskustvo u ovom području i da ima razvijene alate i procese za efikasno upravljanje zgradom. Prednosti  angažovanja profesionalnog upravnika uključuju pouzdanost, stručnost i efikasnost u vođenju zgrade, a oni će se pobrinuti za sve aspekte upravljanja zgradom, od finansija do održavanja i upravljanja zajedničkim prostorima.

S druge strane, upravnik iz redova stanara je osoba koju stanari biraju iz svojih redova da vodi zgradu. To znači da obično nema stručnog znanja ili iskustva u ovom području, ali ima motivaciju i želju da doprinese zajednici stanara i poboljša stanje u zgradi. Prednosti angažovanja upravnika iz redova stanara uključuju mogućnost boljeg poznavanja zajednice i njenih potreba, kao i veću transparentnost u upravljanju zgradom.

 

Međutim, upravljanje stambenom zgradom je složen posao koji zahteva puno vremena i truda. Stoga, čak i ako se odlučite za upravnika iz redova stanara, važno je da taj upravnik dobije podršku i obuku kako bi se mogao kvalitetno nositi s ovim zadatkom.

 

Odabir između profesionalnog upravnika i upravnika iz redova stanara zavisi o potrebama stanara i specifičnim okolnostima u zgradi. Bez obzira na to koji se odabere, važno je da se zgrada vodi stručno, transparentno i u interesu svih stanara.

 

PODELI

viber icon whatsApp icon facebook icon twitter icon
decoration image

Prijavi se na Troskovi.com bilten.

Prijavi se na naš bilten, i pridruži se 100.000+ korisnika širom Srbije.

decoration image

Prijavi se na Troskovi.com bilten.

Prijavi se na naš bilten, i pridruži se 100.000+ korisnika širom Srbije.

Povezani blogovi

building picture

Kako postati profesionalni upravnik u Srbiji?

Upravljanje stambenim zajednicama u Srbiji podrazumeva niz zakona i propisa koji su regulisani kako bi se obezbedilo efikasno i kvalitetno upravljanje

building picture

Kako profesionalni upravnici stambenih zajednica prilagođavaju svoj rad novim tehnologijama i digitalizaciji poslovanja?

Upravljanje stambenim zajednicama danas ne može da funkcioniše bez korišćenja modernih tehnologija i digitalizacije poslovanja. Profesionalni u

building picture

Šta su dužnosti profesionalnog upravnika stambenih zajednica i kako one utiču na život stanara

Profesionalni upravnici stambenih zajednica imaju mnoge dužnosti koje su usmerene ka održavanju i unapređenju života stanara u zgradi. U nastav