Kako izabrati profesionalnog upravnika?

logo

Upravljanje zgradom ili stambenom zajednicom može biti vrlo izazavno i složeno, a ključni faktor uspeha je odabir profesionalnog upravnika koji će brinuti o vašoj stambenoj zajednici.

Kako izabrati profesionalnog upravnika koji će biti pouzdan i kompetentan?

Dajemo vam savete koji vam mogu pomoći u tom procesu.

  1. Proverite licencu: Pre svega proverite da li upravnik ima licencu za upravljanje stambenim zgradama. Licenciranje upravnika je obavezno u većini zemalja i država, pa se uverite da je vaš izabrani upravnik prošao sve potrebne ispite i zadovoljava sve zahteve za rad u ovoj struci.
  2. Proverite iskustvo: Veoma je važno proveriti koliko iskustva vaš potencijalni upravnik ima u upravljanju stambenim zgradama. To možete učiti tako što ćete pitati koliko dugo je u tom poslu? Koliko zgrada upravljalju? Pitati iskustva stanara šta misle o tom profesionalnom upravniku?
  3. Komunikacija: Komunikacija je ključna za dobar odnos između upravnika i stanara. Pitajte svog potencijalnog upravnika kako će komunicirati sa vama i stanarima. Da li ćete imati redovne sastanke? Kada će biti dostupan za razgovor? Da li postoji mobilna aplikacija za komunikaciju upravnika i stanara? Takođe pitajte kako će upravnik komunicirati s vama u slučaju hitne situacije.
  4. Upravljanje finansijama: Jedna od najvažnijih funkcija upravnika je upravljanje finansijama stambene zajednice. Pitajte svog potencijalnog upravnika kako će upravljati finansijama, koji su planirani troškovi i kako će se finansijski izveštaji dostavljati stanarima.
  5. Usluge održavanja: Upravljanje održavanje zgrade ili stambene zajednice je takođe važan aspekt posla upravnika. Pitajte svog potencijalnog upravnika kako će upravljati održavanjem zgrade i koju su postupci u slučaju nužnosti popravka.
  6. Profesionalnost: Uverite se da je vaš potencijalni upravnik profesionalan u svom radu. To znači da će pružati usluge u skladu sa ugovorom i da će se držati profesionalnih standarda u svom poslu.

Važno je napomenuti da je uloga profesionalnog upravnika u zgradi veoma važna i da se treba pažljivo birati osoba koja će tu funkciju obavljati. Upravnik treba da bude stručan, odgovoran i da se bavi poslovima profesionalnog upravljanja u skladu sa zakonom propisima koji regulišu ovu oblast.

PODELI

viber icon whatsApp icon facebook icon twitter icon
decoration image

Prijavi se na Troskovi.com bilten.

Prijavi se na naš bilten, i pridruži se 100.000+ korisnika širom Srbije.

decoration image

Prijavi se na Troskovi.com bilten.

Prijavi se na naš bilten, i pridruži se 100.000+ korisnika širom Srbije.

Povezani blogovi

building picture

Revizija Upravljanja Stambenim Zajednicama: Kraj Ere Excel Tabela uz Troskovi.com

Vreme je da kažemo zbogom beskrajnim redovima Excel tabela i ručnom vođenju evidencije! U današnjem ubrzanom svetu, gde se tehnologija stalno r

building picture

Izađite iz Excel lavirinta: Kako softver za upravljanje stambenim zajednicama na Troskovi.com donosi olakšanje i efikasnost

Upravljanje stambenim zajednicama može biti izazovan zadatak, posebno kada je reč o praćenju finansijskih tokova i upravljanju troškovima stambene

building picture

Šta su dužnosti profesionalnog upravnika stambenih zajednica i kako one utiču na život stanara

Profesionalni upravnici stambenih zajednica imaju mnoge dužnosti koje su usmerene ka održavanju i unapređenju života stanara u zgradi. U nastav