Kako povećati efikasnost naplate stanara?

logo

Naplaćivanje zajedničkih troškova od strane upravnika može biti izazovan zadatak, posebno kada stanari kasne s plaćanjem ili ne pridaju važnost redovnom izmirenju obaveza. Kako bi se poboljšala efikasnost naplate, upravnici zgrada mogu koristiti nekoliko strategija koje su se pokazale uspešnim. U ovom blogu, istražićemo kako SMS servis i slanje računa putem e-maila mogu značajno olakšati proces naplate i poboljšati finansijsku disciplinu među stanarima.

Prednosti Korišćenja SMS Servisa

Uvođenje SMS servisa za obaveštavanje stanara o dospelim obavezama nudi nekoliko ključnih prednosti:

  1. Brza komunikacija: SMS poruke se dostavljaju odmah, što omogućava stanarima da u realnom vremenu dobiju obaveštenja o svojim dugovanjima.
  2. Visoka stopa otvaranja: Statistike pokazuju da većina ljudi pročita SMS poruke unutar nekoliko minuta od prijema, što znači da će vaša poruka biti zapažena.
  3. Podsećanje na rokove: Redovno slanje podsetnika o predstojećim rokovima plaćanja može značajno smanjiti broj kašnjenja.
  4. Jednostavnost korišćenja: Većina stanara koristi mobilne telefone, što znači da će im ovaj način komunikacije biti pristupačan i lak za praćenje.

Praksa je pokazala da korišćenje SMS servisa može povećati stopu naplate za čak 20-30%. Na primer, u jednoj stambenoj zajednici koja je uvela SMS podsetnike, naplata se povećala sa 70% na 90% u roku od nekoliko meseci.

Računi Putem E-Maila

Druga efikasna metoda za unapređenje naplate jeste slanje računa putem e-maila.
Evo nekoliko razloga zašto je ova praksa korisna:

  1. Smanjenje troškova: Elektronsko slanje računa smanjuje troškove štampe i poštanskih usluga.
  2. Povećanje transparentnosti: Stanari mogu lako pratiti svoje obaveze i arhivirati račune za buduću referencu.
  3. Ekološka praksa: Digitalizacija smanjuje upotrebu papira, što je korak ka očuvanju životne sredine.
  4. Automatizacija procesa: Integracija sa softverima za vođenje stambenih zajednica omogućava automatsko generisanje i slanje računa, što štedi vreme upravnicima.

 

Poboljšanje naplate zajedničkih troškova zahteva primenu modernih tehnologija i pristupa koji su prilagođeni potrebama stanara. Korišćenjem SMS servisa i e-maila, upravnici mogu značajno smanjiti broj kašnjenja u plaćanju i unaprediti finansijsku stabilnost zajednice. Naša platforma, troskovi.com, nudi kompletno rešenje za upravljanje zajedničkim troškovima, uključujući slanje SMS podsetnika i e-mail računa.

Prijavite se sada i povećajte efikasnost naplate u vašoj zgradi!

Ne čekajte – isprobajte naš program na troskovi.com i uverite se u prednosti koje donosi.


 

PODELI

viber icon whatsApp icon facebook icon twitter icon
decoration image

Prijavi se na Troskovi.com bilten.

Prijavi se na naš bilten, i pridruži se 100.000+ korisnika širom Srbije.

decoration image

Prijavi se na Troskovi.com bilten.

Prijavi se na naš bilten, i pridruži se 100.000+ korisnika širom Srbije.

Povezani blogovi

building picture

Revizija Upravljanja Stambenim Zajednicama: Kraj Ere Excel Tabela uz Troskovi.com

Vreme je da kažemo zbogom beskrajnim redovima Excel tabela i ručnom vođenju evidencije! U današnjem ubrzanom svetu, gde se tehnologija stalno r

building picture

Izađite iz Excel lavirinta: Kako softver za upravljanje stambenim zajednicama na Troskovi.com donosi olakšanje i efikasnost

Upravljanje stambenim zajednicama može biti izazovan zadatak, posebno kada je reč o praćenju finansijskih tokova i upravljanju troškovima stambene

building picture

Šta su dužnosti profesionalnog upravnika stambenih zajednica i kako one utiču na život stanara

Profesionalni upravnici stambenih zajednica imaju mnoge dužnosti koje su usmerene ka održavanju i unapređenju života stanara u zgradi. U nastav